art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
СТАНЧО ВЕКОВ § ПРИЯТЕЛИ изложба плакат

(15.10.2018)

Централен дом на архитекта София
КИНОМАНИЯ 2018 наближава!

(05.10.2018)

кино „Люмиер Лидл”
Представяне на българското издание на поетичната книга на Анна Швиршчинска „Щастлива като кучешка опашка”

(02.10.2018)

Литературен клуб „Пeрoтo”
Ретроспективна изложба - проф. Богомил Николов

(01.10.2018)

Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Изложба " Образи" на Евгения Ботева в галерия "ИКАР"

(24.02.2015-21.03.2015 )

галерия "ИКАР"


Галерия " ИКАР" представя Евгения Ботева "ОБРАЗИ"

В експозицията ще видите разнообразни авторски творби в техниките на акварел,колаж,атристична рисунка и иконопис.
Темата на изложбата "Образи" е вдъхновена от емоционалността,състоянието и духът на образа,който е една неизменна част от всяко художествено произведение.
Водена от идеята за "Икар"-крилатият човек политащ към слънцето, художничката умело прави връзка между хората и птиците и сякаш търсенията за състояние на модела и неговия вътрешен свят преливат към едно очовечаване и усещане за характер в птицата.
В изложбата на младата авторка,която е и студент магистър по специалност Стенопис към НХА, ще присъстват и някои от нейните стенописни проекти и визуализации в сакрални и светски пространства.

Откриването ще се състои на 24.02.2015 ,вторник от 18.00 ч.в галерия "ИКАР" с адрес София,ул."Бачо Киро" 26-30,Бизнес център "Платинум".

Изложбата ще може да посетите от 24.02.2015г.  до 21.03. 2015г.

www.ikarart.eu


Евгения Ботева е родена в София през 1992г.  Още от дете проявява интерес и любов към изкуството и през 1998 г  печели първо място в" Конкурс за детска рисунка Дечко Узунов".
През 2007 г е приета да учи в Национално Училище за Изящни Изкуства „ Илия Петров „ , където започва професионалното си образование.

По време на престоя си в гимназията взима  участие в много изложби и конкурси. Успехите не закъсняват и съвсем скоро печели трето място в „Конкурс за Рисунка” и  първо място в „ Конкурс за Скулптура на тема Заплаха „.

 През 2010 г получава професионална квалификация за художник –получена диплома от Национално Училище за Изящни Изкуства „ Илия Петров”.

Същата година прави и изложба под името „ Импулс” организирана от Националното Музикално Училище „ Любомир Пипков” и Националното Учлище за Изящни Изкуства „ Илия Петров”.

След няколко месеца се явява на кандидатсудентски изпит за бакалавър и голямата и мечта се сбъдва. Приета е специалност Стенопис в Националната Художествена Академия.
През 2012 г. става обменен студент по Секторна Програма Еразъм в Италия.

Учи четири месеца в Академия „ Белле Арти” в Мачерата и през февруари 2013 г прави своя изложба там.

На 18 Юни 2014 г се дипломира блестящо в НХА по степен бакалавър в специалност Стенопис в курса на проф. Ружко Челебиев и участва в изложбата на дипломниците в галерия „ Шипка 6 „ София, с проекта си за стенопис озаглавен” Изкуство”.

По същото време взема и участие в международен проект за Сграфито организиран и реализиран в НХА заедно с Полски и Испански екипи а също и Италианска група от Академия „ Белле Арти „ Мачерата.

През Юли 2014 прави проект и започва работа по изписването на Храм Св. Мина близо до Варна, България.

През Август 2014 г става преподавател в Лятната академия за деца и ученици към НХА, а през септември е приета да учи Магистратура по специалност Стенопис в НХА.
През Октомври месец печели в конкурса за плакат на тема "25 години Свободна България", а през Ноември 2014 г., участва с две творби в изложбата на Националния студентски фестивал в Благоевград.
  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2018

тел.: (+359 2) 971-02-48