art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
Полифония: Езикът в изкуството и изкуството в езика

(07.10.2017)

Гьоте-институт България, ул. „Будапеща“ 1
Художникът Вадим Фишкин за първи път в България

(09.09.2017)

Гьоте-институт, ул. "Будапеща" 1
Трети фотосалон „Старт фото 2017“

(28.08.2017)

Галерия „Академия“
Изложба на Дора Каменова и Кирил Гюлеметов

(17.07.2017)

Галерия „Академия“
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Изложба на студенти и преподаватели от НХА

(12.06.2014-03.07.2014 )

Градска художествена галерия – Варна


ВСИЧКО Е ДОБРЕ, КОГАТО ЗАПОЧВА ДОБРЕ
 
Изложба на студенти и преподаватели от НХА в ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – ВАРНА

12 юни – 3 юли 2014
Куратор на изложбата – проф. Свилен Стефанов
 
Откриване – 12 юни (четвъртък), 18:00 часа
Градска художествена галерия – Варна, Ул. „Любен Каравелов“ № 1
 
Изложбата „Всичко е добре, когато започва добре“ в Градската галерия на Варна включва произведения на студенти и преподаватели от катедрите и специалностите на НХА: „Живопис“, „Скулптура“, „Графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Фотография“, „Дигитални изкуства“, „Резба“, „Керамика“, „Текстил – изкуство и дизайн“, „Метал“, „Дизайн на порцелан и стъкло“.  Част от специалностите като „Стенопис“, „Книга и печатна графика“, „Сценография“, „Индустриален дизайн“, „Рекламен дизайн“, „Дизайн за детската среда“, „Мода“ и „Реставрация“ (свързани с дизайнерско проектиране или с други характерни специфики) присъстват в залите чрез видео презентация. Това, което обединява тази разноречива и многоаспектна изложба е съвременния начин на мислене и присъствие в света на изкуството. Независимо дали става въпрос за живопис, текстил или дигитални изкуства неизменно присъства усещането за професионално познаване на съответната материя, най-често  подкрепено с многопластово концептуално мислене. Това е и целта на преподавателите – материите и формите да получат нови измерения, адекватни на съвременното мислене в един бързо променящ се свят.
 
Допълнителна информация за Партньорска програма НХА - SGEB
Изложбата „Всичко е добре, когато започва добре“ е част от партньорската програма между Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк. Партньорството между двете институции осигури по-добри условия за дебюта на младите художници на национална и международна художествена сцена. Съвместно бяха създадени запомнящи се културни прояви в подкрепа на най-младото ни съвременно изкуство. 
 
Допълнителна информация за НХА
НХА е сред най-старите висши образователни институции в България. Тя е открита под името Държавно рисувално училище през 1896 г. с указ на княз Фердинанд. През последните почти сто и двадесет години в делото по създаването и поддържането на авторитета на Академията се открояват имената на ред видни български художници и интелектуалци. И неслучайно днес Академията е нещо повече от образователна институция – тя е генератор на творчески проекти и е обърната не само към своите студенти, но и към цялата културна общественост. 
 


  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2018

тел.: (+359 2) 971-02-48