art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
СТАНЧО ВЕКОВ § ПРИЯТЕЛИ изложба плакат

(15.10.2018)

Централен дом на архитекта София
КИНОМАНИЯ 2018 наближава!

(05.10.2018)

кино „Люмиер Лидл”
Представяне на българското издание на поетичната книга на Анна Швиршчинска „Щастлива като кучешка опашка”

(02.10.2018)

Литературен клуб „Пeрoтo”
Ретроспективна изложба - проф. Богомил Николов

(01.10.2018)

Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Летен конкурс за кратко видео на международния фестивал за дигитално изкуство DA FEST

(12.08.2013 )

Национална художествена академия


МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ ЗА ДИГИТАЛНО ИЗКУСТВО DA FEST ПОДГРЯВА С ЛЕТЕН  КОНКУРС ЗА КРАТКО ВИДЕО

Три награди по 1 000 лв. очакват участниците представили своята идея на тема „Всичко е добре, когато започва добре”

София, 12 август 2013 г.

Тази година едно от най-емблематичните есенни събития на столицата – Фестивалът за дигитално изкуство DA FEST – ще подгрее своята публика с предизвикателство за летните дни. Организаторите на фестивала от Националната художествена академия (НХА), съвместно със Societe Generale Експресбанк, партньор на събитието през 2013 г., обявяват он-лайн конкурс за кратко видео на тема „Всичко е добре, когато започва добре”.  Всички студенти по изкуства от България и чужбина, както и всички творци по професия и призвание, ще имат възможност да представят своята кратка история по темата, за която разказва Деян Глешчич, Мениджър Маркетинг и Комуникации на Societe Generale Експресбанк.

„През 2013 г. избрахме мотото „Всичко е добре, когато започва добре” за водещо в своята комуникационна кампания. То е основа и при телевизионните клипове на банката, които показват истории от ежедневието, представени по забавен начин с различни неочаквани обрати. Всички истории протичат в обратен ред, започвайки от края с позитивно преживяване и връщайки се назад във времето, когато се оказва, че историята всъщност започва с продукт на банката. В духа на комуникационната кампания „Всичко е добре, когато започва добре”, заедно с организаторите на DA FEST, предизвикваме всички творци да представят своята интерпретация на темата в кратко видео, което да спазва условието за създаване на забавна история с неочакван край, която проследява серия от случки в обратен ред”, споделя Глешчич.
Участниците в конкурса имат пълна свобода за интерпретация на темата и могат да използват различни средства за визуализация като видео, 2D и 3D анимация, изрезкова анимация, стоп-моушън и др. Важно условие е проектите да са авторски и да не са представяни на друго място. 
Всички предложения за конкурса трябва да бъдат качени в он-лайн приложението на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство” на адрес: https://www.facebook.com/contemporaryartbg/app_1392926584262179

Стимулиращи са и наградите в конкурса. Трите най-добри предложения ще си разделят сумата от 3 000 лв. Един победител ще бъде определен от Societe Generale Експресбанк, като инициатор на конкурса; един победител ще изберат организаторите на DA FEST; един победител ще бъде определен на база брой „харесвания” от феновете на Facebook страницата  „Обичам съвременното изкуство” (www.facebook.com/contemporaryartbg).

Конкурсът „Всичко е добре, когато започва добре” е отворен за участие от 01.08.2013 до 26.08.2013 г., а гласуването ще се извърши в периода 27.08 – 02.09.2013 г.

Победителите в он-лайн надпреварата за кратко видео ще бъдат обявени на 10.09.2013 г. по време на официалното откриване на DA FEST.

Четвъртото издание на фестивала DA FEST ще се проведе от 10-ти до 14-ти септември 2013 г. в сградата на Националната художествена академия и ще представи разнообразни тенденции и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, филмови прожекции, презентации и уъркшопи.
DA FEST е международен фестивал за дигитално изкуство, организиран от Националната художествена академия, който представя  разнообразни тенденции в сферата на дигиталните изкуства - дигитално видео, нет арт, саунд арт, мултимедийни пърформанси, инсталации и други интер-дисциплинарни форми. Фестивалът се организира с мисията да изгради благотворна среда за образованието в полето на дигиталните изкуства, да създаде платформа за диалог между студенти, художници, преподаватели и критици, работещи в тази сфера.

ЗА КОНТАКТИ:
Диди Спасова, експерт „Връзки с обществеността“, Национална художествена академия“,                 моб: 0882515114, email: d.spasova@nha.bg, pr@nha-bg.org

Цветелина Грозданова, Специалист „Връзки с обществеността”, Societe Generale Експресбанк,       моб: 0877 510 350, e-mail: tsvetelina.grozdanova@socgen.com  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2018

тел.: (+359 2) 971-02-48