art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
СТАНЧО ВЕКОВ § ПРИЯТЕЛИ изложба плакат

(15.10.2018)

Централен дом на архитекта София
КИНОМАНИЯ 2018 наближава!

(05.10.2018)

кино „Люмиер Лидл”
Представяне на българското издание на поетичната книга на Анна Швиршчинска „Щастлива като кучешка опашка”

(02.10.2018)

Литературен клуб „Пeрoтo”
Ретроспективна изложба - проф. Богомил Николов

(01.10.2018)

Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Лятна академия за деца и ученици 2013 – четвърто издание

(01.08.2013-31.08.2013 )

двора на НХА, ул. „Шипка“ 1


Националната художествена академия, специалност „Теория и практика на художественото образование“, Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА
с подкрепата на програма „Младежта в действие“ организират от 1 до 31 август
Лятна академия за деца и ученици 2013 – четвърто издание

На 1 август от 13:00 часа в двора на НХА, ул. „Шипка“ 1 ще се открие Лятната детска академия с хепънинг „Къщата на Музите“.

През месец август деца от различни възрасти ще се докоснат до уникалната атмосфера в ателиетата на Националната художествена академия. Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще бъдат осъществени разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи. Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др., ще са съобразени с индивидуалните особенисти на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Творческите задачи и дейности ще бъдат съобразени с индивидуалните им възможности и интереси. Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват, под грижите и под ръководството на студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията и завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.
Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия „Академия“ на НХА. Експозицията ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия 2013“. Ще бъдат връчени и дипломи за участие, награди и подаръци.
 
За първа година към проектът Лятната академия ще се включи нов модул „Заедно“. Той създава възможности на деца в неравностойно положение за се включат в творческите занимания под вниманието на квалифицирани специалисти. Модул „Заедно“ е финансиран от програма „Младежта в действие“.

Повече информация - http://www.nha.bg/bg/novina/lytna-akademiy-za-deca-i-uchenici-2013

За контакти:
Национална художествена академия
Мария Ландова
Тел: (02) 988 07 65
Моб: 088 8 148 715
Email: m.landova@nha-bg.org  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2018

тел.: (+359 2) 971-02-48